Specifikacija aplikacije

Pošalji komentar

Ocenite članak

 

Želite da pokrenete svoj web sajt, web portal, onlajn prodavnicu ili možda da uvedete informacioni sistem u svoju firmu? Ništa lakše, angažovaćete IT firmu i puf, savršeno rešenje će biti isporučeno za tili čas. Ili možda nije sve baš tako?

IT industrija je veoma nezgodna u jednom segmentu - proces razvoja softvera ne može da se završi. Zašto? Zato što uvek ima mesta za nadogradnju, proširenja, unapređenja, optimizaciju, a tehnologija se razvija takvom brzinom da se ponekad menja ili zastareva u razmaku od samo nekoliko meseci.

Sa druge strane, normalno je da želite da za svoj novac dobijete što više, za što kraće vreme i naravno, da prođete što je moguće jeftinije. Ovo je sjajan trenutak da prostudirate sledeću ponudu.

razvoj aplikacija


Kako onda odrediti specifikaciju projekta i povući granicu dokle ići sa razvojem? Tako što pre svega treba da razumete svoje potrebe, imate jasnu predstavu šta želite, koliko novca možete da odvojite za to, ali i da ostvarite obostrano dobru komunikaciju sa IT firmom koja će izvršiti realizaciju projekta.

Sa druge strane, obaveza IT kompanije jeste da vas upozna sa mogućnostima, ali i tehnološkim ograničenjima platforme na kojoj će projekat biti realizovan jer od toga direktno zavisi kvalitet proizvoda.