Data mining

Data mining je proces automatskog ili poluautomatskog otkrivanja šema i pravila iz velikih setova podataka primenom statističkih metoda, veštačke inteligencije i alata za upravljanje bazama podataka. Pojam se često nepravilno koristi i za sakupljanje, ekstrakciju, skladištenje ili analizu podataka. Kako vamo možemo pomoći?

Marketing kampanje


Najlakše je uzeti telefonski imenik i redom okretati telefone ili kupiti CD sa milionima email adresa i spamovati. Ali umesto toga, mnogo je efikasnije za firmu da svoje snage skoncentriše na pronalaženje grupe ljudi za koje je procenjeno da će ih konkretna ponuda zainteresovati. Sa takvim rezultatom u kombinaciji sa odgovarajućim softverom, kampanja može biti brza, jeftina i efikasna.

Prodavnice


Imate veliki promet? Redovne mušterije? Možda ne bi bilo loše da pratite navike svojih potrošača. Ili da pronađete alfa potrošače (da, to su oni trendseteri)? Data mining sistem lako može da ih identifikuje i da predvidi buduće tržišne trendove i potražnju.

Menadžment. Ljudski resursi.


Imate firmu sa puno zaposlenih? Kako identifikovati osobine najuspešnijih radnika? Data mining softver može da uskladi projektovane ciljeve vaše kompanije sa izvršnim odlukama, proizvodnim planovima i planovima za angažovanje radne snage.

Telemarketing, TV šop, kataloška prodaja robe.


Data Mining je veoma efikasno oruđe u ovoj industriji sa bogatom istorijom i milionima korisnika u vremenskom rasponu od nekoliko godina. Možemo za vas da izradimo softver koji će identifikovati navike vaših kupaca i pomoći da se izdvoje grupe koje će najbrže prihvatiti proizvode iz vaše nove kampanje.

Obrazovanje, tehnika, medicina, društvene nauke.


Data mining igra veliku ulogu u bioinformatici, genetici, medicini i inženjeringu. Od neprocenjive je važnosti za proučavanje uspeha dece i omladine u osnovom, srednjem i visokom obrazovanju.